FAQ

Hoe lang duurt het vooraleer ik de zolen gewend ben?

Bij het dragen van corrigerende zolen kan het zijn dat u in het begin last heeft van pijnlijke spieren of drukpunten op uw voeten. Dit is niet onlogisch aangezien de Phits™ zolen dynamische zolen zijn die u vanaf dag 1 in de juiste richting willen sturen. Bij sommige personen kan deze aanpassing ongemerkt voorbij gaan. Bij anderen kunnen de zolen eerder onwennig of zelfs oncomfortabel aanvoelen. Geef uw voeten en uw lichaam de tijd om te wennen aan deze nieuwe zolen. Bouw het dragen van de zolen daarom als volgt op: 1e dag: Draag de zolen slechts 1uur. 2e dag: Draag de zolen 2uur. 3e en 4e dag: Probeer de zolen een halve dag te dragen, de rest van de dag laat u ze uit. 5e dag: Probeer de zolen een volledige dag te dragen. Luister hierbij naar uw lichaam. Als u tijdens het dragen pijn heeft in de voeten of de rest van het lichaam, laat u de zolen even uit. Begin de dag nadien de zolen opnieuw te dragen voor een halve dag, enz... Op die manier kan u uw lichaam rustig aan laten wennen aan de sturing en de correctie. Belangrijk! Indien u uw zolen gaat gebruiken om te sporten (met uitzondering van fietszolen) is het noodzakelijk uw voeten eerst in het dagelijkse leven te laten wennen aan de nieuwe zolen. Bouw dit dus ook geleidelijk op, volgens dezelfde stappen als hierboven. Na 1 à 2 weken is de aanpassingsperiode achter de rug en kan u uw sportinspanningen met de zolen beginnen opbouwen.

Zijn de zolen gemakkelijk in onderhoud?

Phits zolen zijn erg gemakkelijk in onderhoud. De zolen nemen geen vocht op en u kan ze eenvoudig met water schoonmaken. Als u uw schoenen ’s avonds uitdoet, haalt u de zolen best uit de schoenen. Begint de toplaag te verslijten? Neem dan contact op met uw expert, hij zal deze voor u vervangen.

Passen de zolen in elk paar schoenen?

Een standaard paar Phits zolen past in alle gangbare sportschoenen, werkschoenen en schoenen voor dagelijks gebruik. Voor gespecialiseerde fiets- en voetbalschoenen hebben we een aangepast zoolmodel, zonder verlies van functionaliteit. Ook voor de smallere dames- en herenschoenen is een model ontwikkeld dat hiervoor de perfecte oplossing biedt. Een paar Phits zolen wordt best altijd gedragen in een goed paar schoenen. Een goede schoen voldoet aan deze eigenschappen: De schoen is voldoende stevig, dit wil zeggen: Wanneer u druk geeft ter hoogte van de voor- en de achterzijde van de schoen, plooit deze ter hoogte van de voorvoet. Wanneer u druk geeft ter hoogte van de voor- en de achterzijde van de schoen, plooit deze NIET ter hoogte van de middenvoet. De hiel van de schoen (de contrefort) is voldoende stevig. Schoenen met veters zijn het beste om een goede omsluiting van de voet te verzekeren. De schoen heeft best een uitneembare zool. Een goede schoen laat voldoende ruimte om een corrigerende zool in te sluiten.

Waar zijn Phits zolen verkrijgbaar?

Phits Insoles zijn enkel verkrijgbaar via Phits experts. Het expertennetwerk bestaat uit orthopedische praktijken, podologen, fysiotherapeuten en (sport)artsen, maar ook uit heel gespecialiseerde en geschoolde sportwinkels. Klik hier voor een volledig overzicht van Phits experts.

Nieuwsbrief