Over Phits

Phits™ zijn tegelijk het eindpunt en beginpunt van een zoektocht naar de meest efficiënte manier om mensen duurzaam te helpen in het ontplooien van hun capaciteiten. RS scan en Materialise, de bedrijven achter de joint venture RS Print, zijn allebei wereldwijd gerespecteerde referenties in hun vakgebied.

 

Het verhaal begint bij de zoektocht van RS scan naar een manier om hun zelfontwikkelde steunzolen te verbeteren op gebied van gebruiksgemak, de vertaling van de accurate analysedata in het design en de automatisering van het design en het productieproces in een geïntegreerde oplossing. Experimenten met alledaagse 3D-printers waren geen succes, te traag, niet nauwkeurig genoeg en boden geen duurzame oplossing. Een ontmoeting met Materialise zorgde voor een doorbraak. Met de state of the art productiemethodes van Materialise kan er aan mass customization worden gedaan: volledig gepersonaliseerde objecten op grotere schaal produceren werd mogelijk met behulp van Selective Laser Sintering.

Tegelijk sleutelde een team van biomechanici, medici, ingenieurs en software developers aan het design van de zolen en de functionaliteit van de software. De joint venture RS Print werd in april 2014 boven de doopvont gehouden.

De ontwikkeling van 3D geprinte steunzolen is dus een eerste orgelpunt, maar tegelijk is het maar het begin van een revolutie in footwear en orthopedie. 3D printing biedt oneindig veel mogelijkheden voor het op grote schaal produceren van op en top persoonlijke producten. Op die manier kan de focus bij de verstrekkers weer meer worden verlegd naar analyse en patiëntenzorg.

MAKE YOUR MOVE

Tevreden gebruikers

Cross country skier, Noorwegen, 53 jaar oud

Phits Insoles brachten me weer op de been na een heel gemene fat pad blessure.

Austrian Skeleton Athlete

My posture is so much better with Phits.
When I don’t wear them, I feel 
incomplete and not comfy.

Head Athletic Trainer - Dallas Wings Basketball (WNBA)

As an Athletic Trainer, finding good Custom Insoles for the people I work with has been an ongoing challenge.

We started using Phits Insoles...

Nieuwsbrief