Rudy, 55 jaar

IT

Rudy is 55 jaar en werkt als IT-er in de verzekeringssector. Hij draagt al sinds z’n jeugd steunzolen, je mag hem dus gerust een ervaringsdeskundige noemen. Een tijdje geleden schakelde hij over op de 3D-geprinte Phits Insoles over, een bijzonder positieve ervaring: “de pasvorm en het comfort zijn echt heel goed en vooral de vormvastheid is een grote vooruitgang ten opzichte van andere steunzolen.” Rudy werd voor zijn steunzolen met raad en daad bijgestaan door Phits Expert Hannelore Desmet van Be Balanced, Be Fit in Tessenderlo (België).

“Om goed en pijnloos te kunnen bewegen is het voor mij belangrijk dat mijn voeten van bij het eerste hielcontact in de juiste richting gestuurd worden en dat mijn voetboog correct ondersteund wordt. Dat is exact wat deze zooltjes doen: mijn voeten gaan effectief in de juiste richting. Ze verbeteren de afrol en zorgen ervoor dat mijn knieën en heupen beter in balans zijn. Ze zitten ook echt heel comfortabel en ik was ze snel gewend.

Ik draag al ongeveer 40 jaar steunzolen, maar voor het eerst was ik echt verwonderd over de manier waarop er gemeten wordt en hoe deze zolen worden ontworpen.

Het feit alleen al dat je heen en weer mag stappen, dat je mag bewegen, maakte het voor mij veel aangenamer dan de statische metingen met een glasplaat en spiegels die ik gewend was.  

De meting is geen trial and error meer, de footscan genereert objectieve data én de correcties worden in een klap toegevoegd op basis van diezelfde data. Als patiënt zie je ook de drukpunten en het afrolpatroon van je voet en snap je heel goed welke afwijkingen op welke manier zullen gecorrigeerd worden. Zo zag ik zelf welke correctie ik nodig had voor de binnenkant van mijn rechterhiel, dat is echt knap. Het objectieve, wetenschappelijk onderbouwde in combinatie met de expertise van Hannelore stelde mij echt op mijn gemak.

Ik was ook snel gewend aan het materiaal, het is harder dan veel andere materialen, maar de pasvorm onder de hiel en de voetboog is echt heel goed en vooral de vormvastheid is een grote vooruitgang. Deze zolen vervormen niet, terwijl andere zolen vaak na 6 maanden al beginnen inzakken, deze absoluut niet. Het bovenlaagje waarmee deze zooltjes bekleed worden verslijt wel, maar dat kan je eenvoudig laten vervangen en dan heb je eigenlijk een nieuw paar.

Een aangenaam neveneffect van de 3D-print structuur is dat ze goed op hun plaats blijven in de schoen. En dat je naam erin geprint staat maakt het helemaal af… Echt, wie op zoek is naar steunzolen, kan ik deze alleen maar aanraden. Zowel voor het eindresultaat als voor de manier waarop ze tot stand komen.”

Nieuwsbrief